Povežite se sa nama

KOMBINAT 1969 – Miroslav Kuskunović

Novinar – poljoprivrednik, rođenjem Slavonac, a duhom zagovornik razvoja domaće poljoprivredne proizvodnje, koja na žalost u Hrvatskoj godinama sve više propada. Odrastao u nekad razvijenom poljoprivrednom kraju u mjestu Cerna kod Županje, a afinitete prema novinarstvo, odmah po završetku fakulteta, pokazao sam upravo prema dobrim poljoprivrednim pričama. Prvo u dopisništvu Glas Slavonije, a potom i u Hrvatskoj izvještajnoj novinskoj agenciji (Hina) – redakciji gospodarstva. 

Kao traktorom kroz karijeru, koja traje gotovo 25 godina, prošao sam i „orao“ po brojnim redakcijama od Poslovnog tjednika, koji se kasnije transformirao u Poslovni dnevnik, a potom više od 10 godina u Jutarnjem listu. Kako bi proširio svoje horizonte i upoznao biznis i poljoprivredu iz cijele regije, četiri godina hrvatsku javnost sam informirao iz Beograda gdje sam bio dopisnik Jutarnjeg lista. 

A potom se opet vratio u gospodarsko novinarstvo. Jedan sam od začetnika i pionira stvaranja uspješnih reportaža o najboljim hrvatskim OPG-ima, a kroz terensko novinarstvo i stjecanje znanja o poljoprivredi upoznao ogroman dio hrvatskih poljoprivrednih proizvođača. Sa željom da svoje znanje i iskustvo iskoristim i kroz poljoprivrednu politiku upustio se u avanturu zvanu glasnogovornik Ministarstva poljoprivrede (četiri godine). 

Kao rezultat ovog  „eksperimenta“ nastala je akcija Zlata vrijedan – biramo najbolji OPG. Ideja koja je godinama sazrijevala u mojoj novinarskoj glavi, postala je realnost i ove godine slavi sedam godina kako se kroz Večernji list i s Ministarstvo poljoprivrede bira najbolje hrvatsko obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo. Među projektima koje sam pokrenuo je i Sajma zimnice – koji se već šest godina održava u Zagrebu i promovira najbolje proizvođače zimnice.  

Do kraja 2019. godine bio urednik i voditelj portala Agrobiz.hr, novinar u Večernjem listu i Poslovnom dnevniku. Ideja o pokretanju portala Agrobiz kruna je moje novinarske karijere. 

I nakon 25 godina najsretniji sam kada s terena donesem neku novu uzbudljivu agro priču…..Zato sam početkom 2020. pokrenuo prvu specijaliziranu PR agenciju Kombinat 1969  kako bi svoje znanje, novinarsko iskustvo, dobre poslovne veze u poljoprivrednim krugovima Hrvatske i regije poklonio potencijalnim korisnicima usluga Kombinata 1969. 

Poljoprivreda je život, a život je najbolje promovirati kroz izraženu emociju i priče o ljudima, priče s dušom. Pa ako želite da se o vama i vašem poslu čuje, da postanete vidljivi i promovirate svoje posao, proizvode, ljude, od sada je Kombinat 1969 pravo mjesto da vam pomogne u tome. Jer ovo je vrijeme nove, moderne, poljoprivrede kojoj trebaju medijski, promotivni i marketinški alati kako bi se došlo do potrošača…